Comanda minima 100 RON! | Cost transport 21.0 RON

Transport GRATUIT la comenzi de peste 300 lei!

Transp. GRATUIT la 300 lei!
Comanda min. 100 lei!

Blog

LICHENI STABILIZATI. CE SUNT LICHENII?

Lichenii comercializati se numesc „Cladonia Stellaris” si sunt organisme vii, organisme simbiotice dintre o alga si o ciuperca. Acest organism in natura absoarbe umiditatea si nutrientii din aerul din jurul sau. Zona in care ei cresc se gaseste in regiunile arctice din Nord, in padurile de conifere. 

Lichenii se recolteaza de mana, in mod sustenabil din aceste paduri. Culoarea lor naturala este alb-gri cu o tenta de verde. Urmeaza apoi un proces de colorare prin absorbtie cu pigmenti alimentari si de stabilizare cu glicerina si alte substante conservante. Fiind produs natural, culoarea poate varia in functie de zona de unde au fost recoltati, maturitatea, expunerea la soare, capacitatea de absorbtie etc. Acestia nu sunt toxici dar nu se ingereaza de catre om sau animal.

Vezi aici gama noastra de culori pentru licheni.

CU CE SE LIPESC LICHENII/CUM SE LIPESC LICHENII?

Recomandam utilizarea adezivului special Artflora MossGlue (cu trimitere la produs), un adeziv special ecologica pe baza de apa. Sau poti folosi un pistol cu batoane de silicon la cald. Nu folositi adezivi pe baza de solventi chimici.

 

Se intinde cu un spaclu un strat de 1-2 mm adeziv, apoi se astern lichenii cu partea taiata in jos. Cu o cutie din adezivul nostru puteti lipi aproximativ 2.5-3 kg de material conservat, pentru 1mp aveti nevoie de aproximativ 1.5 kg de adeziv.

Pune inapoi capacul, astfel incat sa te asiguri ca nu se evapora apa. Daca ti se pare ca s-au format aglomerari de substanta uscata in solutie, te rog sa iei un bat sau alta unealta si sa amesteci compozitia pana se uniformizeaza. Timp de folosire indelungat, aceasta solutie poate fi utilizata mult timp dupa ce ai deschis cutia. In caz ca a trecut ceva timp dela ultima utilizare, si solutia a devenit foarte vascoasa, poti adauga o mica cantitate de apa si amesteca energic, solutia nu isi pierde din proprietati.  In aproximativ 24 de ore are loc uscarea finala.

CUM SE CURATA?

Lichenii sunt antistatici adica nu aduna praf. Daca totusi observati praful ca se depune (sunt in zone unde praful poate intra cu usurinta, sau este un mediu mai poluat), se pot curata usor cu un pamatuf de praf sau cu un uscator de par pe viteza mica pe aer rece de la distanta. Puteti incerca chiar cu un aspirator, cu un cap cu perie pe puterea cea mai mica.

DE CE SE INTARESC LICHENII?

Daca se urmeaza recomandarile de amplasare si totusi lichenii se deshidrateaza si se intaresc, aceasta este cel mai probabil rezultatul unei umiditati scazute in aer. Nu se recomanda pulverizarea cu apa ci aplasarea unui umidificator de camera. Atingerea lichenilor cand sunt deshidratati nu este recomandata, ei putand deveni casanti. Lichenii sunt un bun indicator al umiditatii din aer, ei putand sa se contracte(deshidrateze) si apoi sa revina la starea initiala/sa se dilate de mai multe ori, fara ca acest lucru sa dauneze.

SE POT PULVERIZA CU APA?

Nu recomandam pulverizarea materialului conservat (licheni sau muschi) cu apa, aceasta practica ducand in timp la dilutia substantelor colorante si conservante folosite, aceasta fiind doar o solutie de moment si nu rezolvarea problemelor care au dos la intarirea si deshidratarea lichenilor. Se recomanda folosirea unui umidificator de camera pentru aducea umiditatii la cote recomandate.

CE MIROS AU LICHENII CONSERVATI?

Fiind produs natural, lichenii au un usor miros de padure, mai degraba spongios. Cand este proaspat produs sau imediat dupa ce ii scoateti din ambalaj, mirosul poate fi mai pregnant dar dispare cu timpul.

CE DURATA DE VIATA AU LICHENII?

Instalati in conditii optime, lichenii pot rezista pana la 10 ani. In timp pot aparea mici decolorari, ceea ce este considerat normal. Poti oricand sa corectezi micile imperfectiuni cu licheni proaspeti si un pistol cu silicon la cald.

Coș

Click AICI pentru un VOUCHER CADOU

Cont

Nu ai cont?

Magazin
0 items Coș
Contul meu
0 Favorite